Драматичен обрат изпрати Ливърпул на осминафиналите за Купата на Англия. Мърсисайдци спечелиха с 2:1 при гостуването си на Болтън в преиграването.

Това бе мач номер 700 в кариерата на Стивън Джерард за Ливърпул.

Синът на Георги Илиев – Майкъла – Георг Илиев бе в групата на мениджъра Нийл Ленън, но остана на резервната скамейка на Болтън и не се появи в игра.

Ливърпул влезе добре в мача и можеше да поведе още в 7-та минута, когато Адам Лалана подаде към Стивън Джерард, който стреля опасно, но Лонерган спаси. Рахийм Стърлинг направи добър пробив в 13-та минута, след което стреля, но вратарят на Болтън отново спаси.

След центриране в наказателното поле на Ливърпул в 20-та минута Уедър стреля с глава, но Миньоле внимаваше и спаси.

В 33-та минута Алберто Морено подаде към Адам Лалана, който продължи към Рахийм Стърлинг, който стреля, но топката срещна левия стълб на вратата на Болтън.

Ливърпул продължи да бъде по-активният отбор и през второто полувреме. В 53-та минута на два пъти удари на Стърлинг бяха отразявани от Лонерган.

Съдията Роджър Ийст свири доста спорна дузпа за Болтън в 58-та минута за нарушение на Мартин Шкъртел срещу Клъф. Наказателният удар бе реализиран хладнокръвно от Ейдруг Гудьонсен в 59-та минута.

Болтън остана с човек по-малко на терена, след като в 66-та минута Данс бе изгонен за втори жълт картон за грубо нарушение срещу Джо Алън.

Болтън пропусна невероятна възможност да реши изхода в мача в 72-та минута, когато Ейдур Гудьонсен пропусна да вкара своя втори гол в срещата.

Последваха нови два много големи пропуска на Даниел Стъридж и Джордан Хендерсън в 80-та и 81-та минута.

Емре Джан стреля от границата на наказателното поле на Болтън, но топката разтресе напречната греда на Лонерган.

Рахийм Стърлинг изравни резултата в 86-та минута.

Ливърпул стигна до пълния обрат в срещата в първата минута на добавеното време на срещата, когато Филипе Коутиньо стреля от границата на наказателното поле на Болтън, топката среща напречната греда и влетя във вратата на Лонерган.

Така Ливърпул продължава напред в турнира, като в следващата фаза гостува на Кристъл Палас.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Още футболни страсти във Фейсбук страницата на Gong.bg

Следвайте и Ники Александров на личния му профил във Фейсбук