Английският национален отбор по футбол победи Русия с 3:0 и се върна по категоричен начин в борбата в евроквалификационна група Е. „Трите лъва” вече имат 20 точки, с три по-малко от лидера Хърватия, две пред Русия и три пред Израел.

Страхотна форма демонстрира Майкъл Оуен, който отбеляза две попадения за домакините и хвърли в екстаз стадион „Уембли”. Нападателят на Нюкасъл се разписа в 7-та минута, когато засече центриране на Гарет Бари, и в 31-та с хубав изстрел. За Оуен това попадение бе под номер 40 в международни срещи.

Руският тим бе неприятно ощетен от рефера Мартин Хансон от Швеция, който отмени гол на Константин Жирянов за съмнителна игра с ръка.

През второто полувреме двубоят бе сравнително равностоен, а англичаните удържаха финалния щурм на Сборная преди в 84-та минута Рио Фърдинанд да сложи точка на спора с трето попадение за домакините.

В друг мач от групата Македония и Естония завършиха наравно 1:1. Пийроя откри за гостите в 17-та минута, а Мазнов изравни в 31-та. За Македония цял мач игра Дарко Тасевски, а Ванчо Траянов бе заменен на полувремето. Въпреки информацията от Локомотив Сф, че техният нападател Зоран Балдовалиев е контузен, неговото име бе записано сред резервите на Сречко Катанец.

Класирането в Група Е:

1 Хърватия 23

2 Англия 20

3 Русия 18

4 Израел 17

5 Македония 8

6 Естония 4

7 Андора 0