Мениджърът на Бирмингам Сити Хари Реднап в близките няколко дни ще се произнесе за съдбата на футболистите, които в момента карат проби във втородивизионния английски тим. Това значи, че българският национал Симеон Славчев и някогашният голям британски талант Равел Морисън ще научат съдбата си съвсем скоро.

В Португалия: Бирмингам все по-близо до Славчев

Снощи „сините” загубиха с 0:2 от Суонси в поредната си лятна контрола, като Славчев остана неизползвана резерва. Той пострада в предишния спаринг – 1:1 срещу Кидърминстър Хариърс – когато получи удар и бе заменен принудително. Въпреки всичко в нея и в предишния контролен мач срещу Оксфорд Юнайтед Славчев остави достатъчно добри впечатления, които не бяха подминати и от местния „Бирмингам Мейл”.

Хари Реднап не заложи на Мони Славчев в последната контрола

Равел Морисън също не получи шанс за изява срещу Суонси, а от думите на Реднап става ясно, че той е видял достатъчно от двамата. Опитният мениджър явно отписа анголеца Еди Алфонсо, който също бе на проби. „Трябва да видя момчетата през следващите няколко дни”, коментира Реднап. „Исках да дам шанс на повече играчи да запишат по 90 минути. Това беше идеята, все пак започваме сезона идната събота”, допълни треньорът.