Бившият футболист на Ливърпул Дитмар Хаман се изказа доста остро по повод снощната симулация на Ашли Йънг, която спечели на Манчестър Юнайтед дузпа срещу Реал Сосидад.

Изпълнението но 28-годишният футболист набързо обиколи целия свят, като бе заклеймено и от някогашния капитан на „червените дяволи“ Рой Кийн. Не за първи път Йънг се замесва в подобни ситуации, като на Острова всички са наясно с репутацията му.

„Само си спомнете колко критики заради симулациите отнесе Луис Сураес преди време. Той обаче премахна този елемент от играта си. Ашли Йънг обаче е толкова зле, колкото Суарес никога не е бил“, каза Хаман.

„Играч на Манчестър Юнайтед, с цялата репутация на клуба, никога не бива да симулира и да мами, за да спечели футболен мач. Това бе очевиден опит за измама, който целеше да се отсъди дузпа, когато контакт нямаше. Репутацията на това момче също ще пострада.“

„Бих посъветвал Йънг, че ако иска да се задържи още 10 години във футбола, трябва да се отърве от тези навици. Накрая съдиите ще престанат да свирят нарушения срещу него“, заяви германецът.