Изпълнителният директор на Ливърпул Иън Айър неглижира информациите за съществуването на трансферен комитет в клуба. Шефът заяви твърдо, че вече бившият мениджър на клуба Брендън Роджърс винаги е имал последната дума във връзка с привличането на нови футболисти.

Назначеният за заместник на северноирландеца Юрген Клоп изрично настоя при преговорите с мърсисайдци той да решава кои играчи ще бъдат привлечени и кои – продадени. Сега Айър бе категоричен, че никой не е налагал мнението си върху това на Брендън Роджърс.

„Брендън имаше последната дума при трансферите на всички, които привлякохме“, коментира директорът. „В момента има само един човек, който решава как да се процедира на пазара и това е Юрген Клоп. Ситуацията винаги е била такава, откакто аз съм тук.“

„Изразът „трансферен комитет“ бе използвам само веднъж и веднага се превърна в идеята за събиране на всички около една маса и гласуване кого да привлечем. Едва ли нещо може да бъде по-далече от истината.“

„Не смятам, че правим нещо кой знае колко по-различно в сравнение с другите футболни клубове: мениджърът ни казва, че търсим човек на дадена позиция, а нашите скаути – както традиционните, така и най-модерните анализатори на дигитални данни и статистика – ни дават информация какъв е случаят“, добави Айър.