Селекционерът на френския национален отбор по футбол поде нова атака срещу мениджъра на Тотнъм Андре Вилаш-Боаш заради вратаря Уго Лорис. Според него стражът е допуснал грешка, като е преминал в английския тим, без да е провел и един предварителен разговор с португалския специалист.

Капитанът на Франция премина „Уайт Харт Лейн“ в последния ден от летния трансферен прозорец, а до момента е записал само един мач във Висшата лига, като опитният Брад Фридъл е предпочитаният вариант за титуляр.

Заради ситуацията около Лорис Дешан бе принуден да наруши основното правило, което оповести, че ще следва след назначаването си като треньор на „петлите“, а именно, че на терена място имат само тези футболисти, които играят редовно в клубовете си.

„Неговото (на Лорис – б.р.) положение е неразбираемо за мен“, заяви бившият наставник на Ювентус и Олимпик Марсилия. „Не говорим за млад вратар, а за човек, който водещият вратар на Франция от години и който е изиграл десетки мачове в Шампионската лига. Проблемът е, че той скочи на влак, който вече бе отпътувал.“

„Английското първенство вече бе започнало, когато той подписа през август. Много важно е всеки играч да разговаря директно с треньора си, а ако Уго беше постъпил така, сигурно нямаше да отиде в Тотнъм. Що се отнася до националния отбор, мястото му не е застрашено. Срещу Испания той доказа, че е страхотен вратар“, завърши Дешан.