Хъл Сити, който остана с десет души на терена, отстрани Нюкасъл от турнира за Купата на Лигата и се класира за полуфиналите.

Редовното време завърши 0:0 и мачът премина в продължения, в които "тигрите" бяха с 10 души на терена. Там отборите си вкараха по едно попадение (1:1) и мачът трябваше да се реши в дузпи. 

При ударите от бялата точка играчите на Хъл Сити бяха безгрешни, докато тези на "джордитата" пропуснаха да отбележат при три от опитите си и така подариха победата на съперника. 

Двубоят не предложи особено интересни положения през редовните 90 минути, но за сметка на това в продълженията възможностите пред двата отбора заваляха.

В 89-ата минута "тигрите" останаха с човек по малко, след червен картон на Мбокани.

В 98-ата минута Мохамед Диаме даде преднина на Нюкасъл, но "свраките" нямаха много време да се радват.

Само минута по-късно дойде и изравнителното попадение (1:1). Робърт Снодграс възстанови равенството и върна напрежението на терена.

В следващите минути и двата отбора имаха своите шансове.

Дерил Мърфи имаше възможност да даде преднина на Нюкасъл, но Елдин Якупович блесна със страхотна намеса. Малко след това Гейл стреля отдалеч, но прати топката към трибуните над вратата.

Хъл обаче не се предаде. Маркус Хенриксен изпусна страхотен шанс с неточен изстрел. Веднага след това Снодграс отново създаде опасна ситуация, но се забави прекалено много с реакцията.

Повече попадение в продълженията не паднаха и се стигна до дузпи.

Там обаче Нюкасъл не издържа на напрежението и пропусна три от петте си опита, докато Хъл Сити бе безапелационен и успя да се класира напред.