Марсел Десаи заяви, че за провалът на Англия в квалификациите за Евро 2008 не са виновни чужденците във Висшата лига. Бившият футболист хвърли вината изцяло върху плещите на бившия селекционер на „трите лъваСтив МакЛарън.

„Всички знаят кой е виновен за провала на Англия. Но да се обвиняват чужденците е просто смешно, това си е чиста лъжа. Хората просто се самозалъгват”, каза Десаи.

„За успехите ни през 1998г. и 2000г. (Световни и Европейски шампиони) ние разполагахме както с добри състезатели, така и с отлично треньорско ръководство. Имахме 17 топ футболисти, които притежаваха страхотен опит от най-добрите клубове в Европа. Наставникът ни бе достатъчно способен, за да успее да ни мотивира и да ни накара да тренираме и да изпълняваме тактическите му нареждания”, продължи французинът.

„Англия просто нямаше късмет. От друга страна управлението на националния отбор не бе много добро – резултатът е налице – не успяха да се класират за Евро 2008”, коментира още той.

„Надявам се, че Англия ще се опита да привлече един наистина класен треньор. Ако той е чужденец, задължително трябва да поставят англичанин за негов асистент. Това е изключително важно за баланса в отбора – да има някой, който да разбира английската култура и който да има връзка с играчите”, завърши Десаи.