По всичко личи Евертън загуби още един ключов футболист преди градското дерби срещу Ливърпул на 1 април. Става дума за защитника Рамиро Фунес Мори, който бе изнесен на носилка по време на загубата на Аржентина срещу Боливия в световните квалификации.

26-годишният защитник пострада към края на първото полувреме и дори не успя да напусне терена на собствен ход. Към този момент състоянието му остава неизвестно, но е твърде вероятно мениджърът Роналд Кумен да бъде принуден да реди отбраната си без него.

Жертвата на уелския касапин няма да играе повече тази година

Това е поредният тежък удар за холандеца и „карамелите“, които платиха скъпа цена в последната пауза за националните отбори. Титулярният десен бек Шеймъс Коулман ще е дълго извън строя с двойна фрактура на крака след двубоя срещу Уелс, а халфът Джеймс Маккарти също е с травма. Другият централен полузащитник Морган Шнайдерлин е твърдо аут с контузия в прасеца.

ФИФА поема заплатата на потрошения Коулман

Всички тези липса могат сериозно да нарушат добрият ритъм, който Евертън показваше напоследък. Хората на Куман допуснаха само едно поражение в последните си 7 мача, като стоят на 7-ото място в класирането.  

Дербито между Ливърпул и Евертън от 30-ия кръг започва в 14,30 часа българско време в събота, като можете да го проследите пряко по телевизия DIEMA SPORT 2 и онлайн на GONG PLAY.