Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Мемфис Депай изрази високи амбиции за бъдещето си на "Олд Трафорд" и сподели, че може да се превърне в новия Кристиано Роналдо за "червените дяволи".

Депай ще се присъедини към Юнайтед след края на сезона като ПСВ Айндховен ще получи 22.3 милиона паунда за правата му.

Специалисти сравняват Депай с Роналдо, а холандецът приема тези сравнения. "Чувам, че хората ме сравняват с Кристиано Роналдо. Страхотно е да чувам това, но аз все още съм на 21 и се надявам един ден да достигна нивото на Кристиано Роналдо."

"Аз имам същия стил на игра като него и той е голям герой за мен. Той е вкарал толкова много голове и трябва да се боря да бъде като него."

Депай призна, че Луис ван Гаал му е помогнал да вземе решението за трансфер в Юнайтед. "Той е различен. Неговото представяне на тренировъчното игрище е различно от това на другите треньори. След Световното той ми каза да бъде жаден и му казах, че ще е така."

"Когато взех решението да остана исках да съм шампион и голмайстор. Поставих си тези цели и се надявам да ги постигна. Ще бъде страхотна възможност да тренирам под негово ръководство и да работя с него."

"Аз взех решението да остане още една година с моя мениджър в ПСВ и хората около мен. Мисля, че беше добър избор. Станахме шампиони в холандското първенство и с оставащ един мач станах голмайстор. Това е добър избор, нали?"

"Много съм развълнуван. Винаги съм мечтал за Премиършип. Това е сбъдната мечта но не съм приключил и съм гладен за успехи", допълни Депай.