"Тук съм от пет години и не съм спечелил нищо", сподели полузащитникът на Арсенал Денилсон, намеквайки, че иска да си тръгне от Северен Лондон.

23-годишният бразилец пристигна при "артилеристите" през лятото на 2006 година от Сао Паоло, но през всичките пет години тима не успя да спечели нито един трофей. Последният трофей на Арсенал е ФА Куп, спечелен през 2005 година.

Халфът сподели за вестник "Сън": "Аз просто отидох при мениджъра Арсен Венгер и му казах как се чувствам - той се съгласи да ме пусне. Това бе най-кошмарният сезон в моя живот и аз съм бесен. Роден съм победител и пристигнах в Арсенал, за да печеля купи. Тук съм от пет години и не съм спечелил нищо. Кариерата на футболистите минава бързо, така че дойде време да продължа напред".

Денилсон завърши с думите: "Знам, че някои хора ме смятат за луд. Имам нужда от ново предизвикателство и съпреки, че това е рискова ход от моя страна, аз съм готов да поема този риск. Не се виждам в екипа на Челси, Ливърпул или Манчестър Сити, най-малко пък с фланелката на Тотнъм. Моето бъдеще е в Испания или Италия".