Легендата на Ювентус Алесандро Дел Пиеро, който след края на сезона ще напусне торинския гранд, намекна, че може да заиграе в Англия. Според медиите на Острова това веднага е привлякло вниманието на 3 елитни клуба – Арсенал, Тотнъм и Куинс Парк Рейнджърс.

37-годишният нападател прекара 17 незабравими години с екипа на „бианконерите“, а преди броени дни вдигна 28-ото скудето в историята на „старата госпожа“. Играчът обаче заяви, че смята да продължи с футбола поне още един сезон, като не изключи възможността да заиграе във Висшата лига. „Англия е място, където се играе отличен футбол, но все още не съм постигнал споразумение с клуб оттам“, каза Дел Пиеро пред италианския вестник „Кориере дело спорт“.

В Англия смятат, че мениджърът на „артилеристите“ Арсен Венгер е сред най-големите почитатели на нападателя и може да се опита да го привлече в състава си. Наставникът на местния съперник Тотнъм Хари Реднап обаче също следи отблизо събитията около ветерана и се очаква да бъде сериозен опонент на „топчиите“ в борбата за подписа на играча.