Новият шампион на Италия Ювентус успя да съхрани уникалното си постижение, като не позволи на нито един тим в Серия А да го победи в шампионатен двубой. В среща от последния 38-и кръг торинският гранд спечели с 3:1 домакинството си на Аталанта.

Треньорът на „старата госпожа“ Антонио Конте спази обещанието си и пусна легендата на клуба Алесандро Дел Пиеро в титулярния състав, като му връчи и капитанската лента. Играчът пък се отблагодари по най-добрия начин на своя наставник и на феновете по трибуните на „Ювентус Арена“ и вкара втория гол за своя тим.

Юве, който изигра мача с щастливите си резервни екипи, тръгна на 5-а скорост и още в 10-ата минута дефанзивният халф Лука Мароне откри резултата. Още преди да измине половин час от първия съдийски сигнал Дел Пиеро покачи на 2:0 за радост на всички на стадиона.

В 57-ата Дел Пиеро бе заменен от Симоне Пепе под нестихващите аплодименти на публиката.

През втората част гостите поизравниха играта и върнаха едно попадение в 83-ата, когато Щефан Лихтщайнер си отбеляза автогол. В добавеното време на мача обаче домакините получиха право да изпълнят дузпа, която бе реализирана от бранителя Андреа Бардзали.

С този успех Ювентус събра 84 точки в своя актив и завърши първи след 38 кръга в Серия А. Аталанта пък е 11-и с 46 точки.