Защитникът на Валенсия Асиер дел Орно се изказа остро за бившия си наставник в Челси Жозе Моуриньо. Испанският бек заяви, че причината Челси да изостава толкова от Манчестър Юн в борбата за титлата в Премиършип е само некадърността на Моуриньо.

Дел Орно прекара един сезон на „Стамфорд бридж”, и дори спечели титла със „сините”, преди да бъде продаден на Валенсия миналото лято. Той оприличи трансферната политика на Моуриньо на тази на предшественика му Клаудио Раниери.

26-годишният бранител заяви:”Челси вече не са толкова добре балансиран отбор. Ромбът в средата и двамата в атака не им позволяват плавна и лека игра. Те не могат да се изявят. Мисля, че вече са по-слаби от Юнайтед.”

„В сезона, който аз изкарах в Челси, целите ни в мача бяха да не допускаме гол, и да спечелим трите точки. И ние се справяхме. Моуриньо подготвя отбора много добре тактически и Челси печели много мачове без да играе добре.Играят по начина, по който трябва, въпреки че може да не създават приятен за гледане мач.”

„Ключът към победа над Челси е да се подходи много сериозно в защита, не трябва нито за момент да се губи концентрация. Ако измъкнем равен оттам, можем да ги победим в реванша на „Местая”,” заяви Дел Орно по отношение на предстоящия четвъртфинал от Шампионската лига.

Челси посреща Валенсия утре от 21:45ч.