Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед похвали сериозно невръстната перла на „червените дяволи” Аднан Янузай, когото смята, за един от най-добрите млади таланти, с които е работил.

Именно при шотландеца 19-годишният белгийски национал направи пробива си в първия тим на 20-кратните шампиони на Англия. Новият наставник на Юнайтед Луис ван Гаал обаче не гласува толкова голямо доверие на Янузай, който до този момент през сезона все още няма записани пълни 90 минути в даден мач.

„Аднан Янузай, предвид опита ми на мениджър досега, е най-добрият млад талант наравно с Уейн Рууни”, каза Мойс в интервю пред вестник The Telegraph. „Вижда се в какъв играч може да се превърне той. ”

„Когато разполагахме с Рууни в Евертън, потенциалът му беше очевиден. Аднан Янузай притежава същите качествата, които Рууни имаше на неговата възраст. Той е един от най-обещаващите таланти в Европа и ще стане един от най-силните футболисти.”

„Когато отивахме на турне преди старта на сезона, той беше взет като допълнение. Справи се много добре. Много се изписа за него. Върнахме се и след месец не можехме да повярваме на промяната у него – той преминаваше покрай хората отляво, отдясно, от външната , от вътрешната страна. Аднан може да елиминира противниците. Естествено, той е млад и няма да може да го прави постоянно, но притежава невероятни умения, добър темперамент и точната доза арогантност”, завърши Мойс.