Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Дейвид Гил заяви, че излизането на клуба на борсата няма да повлияе върху конкурентоспособността на „червените дяволи“ на трансферния пазар и за пореден път отхвърли твърденията, че фамилия Глейзър вреди на тима.

В петък акциите на Юнайтед бяха пуснати на Нюйоркската стокова борса и продажбата на 10-те процента донесе на тима 2,3 милиарда долара – с около милиард по-малко от цифрата, която Глейзър се надяваха да получат.

„Ние, както и собствениците разбираме напълно, че онова, което се случва на терена, е от решаващо значение за нас и ще направим така, че клубът да разполага със значителни финансови възможности, с които да инвестира в развитието на тима“, каза Гил. „Спечелихме Висшата лига четири пъти, три пъти стигнахме до финала в Шампионската лига, така че успехите на терена са налице.“

„Ние правим всичко възможно, за да осигурим на клуба шанс за растеж – например новият спонсорски договор, който подписахме с Шевролет и който влиза в сила от 2014 година, е два пъти по-голям от този на настоящия ни спонсор. Така че ние разполагаме с доста и интересни възможности да увеличим приходите си и да вървим напред“, добави Гил.