Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Дейвид Гил успокои феновете на тима, че 80-те милиона паунда, които клуба прибра от продажбата на Кристиано Роналдо в Реал Мадрид, са на разположение на сър Алекс Фъргюсън.

Гил заяви по време на конференция в Манчестър: "Ние постоянно следим играчи, парите от Роналдо си стоят недокоснати по сметката ни, така че няма за какво да ни критикуват. Алекс обаче бе доста ясен като каза, че не смята да гони и да плаща огромни суми за играч, само защото всички смятат, че той трябва да направи това. Той е шотландец, иска качество за парите си!"

"Похарчихме доста за Крис Смолинг и точно такъв тип са играчите, които ни трябват. Трябва ни млад състезател, който да се развие при нас и да ни служи за дълги години напред. Алекс е доволен от тази политика. Той няма да се срамува да каже, ако това не му харесва или ако иска да купим някой нов играч. Ние сме успешен отбор и фактът, че се справяме след напускането на Роналдо, доказва, че всички сме доволни от състезателите, които имаме в момента", каза още босът на "червените дяволи".