Бившият футболист на Тотнъм Дейвид Бентли прекрати футболната си кариера. Едва на 29-години той реши да окачи бутонките на пирона. След приключването на съглашението му с "шпорите" през лятото на миналата година той така и не си намери отбор.

"Скъсвам с футбола. Мина повече от година, откакто изиграх последния си мач. Животът ми тръгна по друг път, затова моето решение да прекратя кариерата си беше само въпрос на време", заяви Бентли пред Sky Sports.

"Скоро ми се родиха близнаци, а имам и 4-годишен син. Ще се съсредоточа върху семейството си. Имам ресторант в Испания, работата е много, но ми харесва", допълни Дейвид.

"Наслаждавах се на всяка минута на футболния терен. Вече трябва да работя за пари, за да издържам семейството си. Взех правилното решение, не съжалявам за нищо", завърши бившият вече футболист.

Бентли започва своята кариера в Арсенал, а също така е обличал екипите на Норич и Блекбърн. Играл е също така за Уест Хем, Бирмингам и Ростов. Записва 266 мача на високо равнище има и 7 мача за Англия.