Завърналият се наскоро нападател в Тотнъм Джърмейн Дефоу ще отсъства от терените поне 10 седмици. Футболистът ще трябва да се подложи на операция, след като стана ясно, че е счупил метатарсална кост на ходилото на десния крак.

В следствие на контузията острието няма да бъде на разположение на мениджъра на „шпорите” Хари Реднап за финала на Карлинг Къп на 1 март с Манчестър Юнайтед на митичния „Уембли”.

26-годишният английски национал миналия сезон на два пъти не успя да вземе участие при победи за трофеи ще пропусне поредния финал другия месец.

„След като направихме допълнителни изследвания, стана ясно, че Дефоу ще трябва да претърпи операция в сряда заради счупване в десния крак”, се казва в официално съобщение от Тотнъм.

„Навременното откриване на проблема ще позволи на клуба да подходи по най-оптималния начин при възстановяването в дългосрочен аспект след операцията”, казват още от лондонския клуб.

Дефоу счупи шестата метатарсална кост по време на открито занимание, малко след като отново облече екипа на „шпорите” след едногодишен престой в Портсмут.