Ключовите играчи на Астън Вила Ашли Йънг и Стюарт Даунинг изразиха едновременно желанието си да играят на "по-голяма сцена", правейки ясен намек, че мечтаят да преминат в отбор, участник в Шампионската лига.

През май временно изпълняващия длъжността главен треньор Гари МакАлистър потвърди, че клубът прави всичко възможно, за да задържи Йънг и Даунинг. Съдейки по коментарите на двамата обаче, става ясно, че те са взели решение да се разделят с клуба. В момента те тренират с английския национален отбор, който се готви за квалификацията с Швейцария в събота.

"Гледах финала на Шампионската лига в събота и като играч си мислех за това, колко много ми се иска да бъда там. Всеки иска да играе в най-големите турнири и аз не се отличавам в този план. Гледах мача и си мислех: Аз също искам да съм там", сподели Йънг, който е желан от Манчестър Юнайтед и Ливърпул.

"Вече казах, че след мача на националния отбор ще разговарям с председателя на Астън Вила и мениджъра. Давал съм винаги 100% от себе си за Вила и сега, когато съм на разположение на Англия, се фокусирам изключително в мача с Швейцария", допълни 25-годишният играч.

В същия тон се изказа и Даунинг, от който пък се интересуват Арсенал и Ливърпул. Той каза, че не прави изключение и е от футболистите, които са радостни от това, че ги желаят силни клубове. "Всички искат да играят на най-високо ниво и в най-големите турнири. Всеки иска да добие максимума в кариерата си и да завоюва медали. Така че, ако ми се удаде да направя тази стъпка на друго място, съм готов на това. Седиш си в къщи, гледаш по телевизията отборите в Шампионската лига и също искаш да си там на терена. Това е кулминацията на всичко и би било забележително да изпиташ всичко това. Шампионската лига също прави играчите психологически силни. Подобен турнир те учи на победи".