Бившият играч на Ливърпул Дани Мърфи поде яростна атака срещу клуба заради раздялата с капитана Стивън Джерард, която ще се случи през лятото.

Ветеранът няма да поднови изтичащия си договор, а от Лос Анджелис Галакси вече обявиха, че той ще играе за тях от лятото.

Мърсисайдци в края на миналата година предложиха нов едногодишен договор за бившия английски национал, който отказа с мотива, че офертата е трябвало да дойде през лятото.

Дани Мърфи, който игра не един и два сезона с Джерард, смята, че всичко това е било планирано с цел 34-годишният играч да бъде прогонен.

„Един играч може да бъде съден единствено по последния сезон, който е изиграл. През миналата кампания Стивън беше невероятен. Със сигурност е почувствал, че още тогава е заслужил предложение за нов контракт“, каза Мърфи.

„Ливърпул остави нещата чак за ноември и декември, преди да му предложи каквото и да било. Всъщност тази оферта се появи само защото Стиви излезе пред пресата и каза, че не му е предложен нов договор. Това ми говори, че клубът и Брендън Роджърс вече са си мислели да продължат напред.“

„Всеки мениджър има свое собствено мнение и Брендън няма да излезе и да каже: „да, това беше мое решение“. На мен ми изглежда малко жестоко да се отнесеш към играч по такъв начин.“

„Видяхме същото в Челси с Франк Лампард. Клубовете казват: „предложихме му нов договор“, но това винаги става при намалена заплата. Това не е начинът да се отнасяш към някого, който е дали всичко в името на клуба“, завърши Мърфи.