Отборът на Ливърпул успя да отстрани, макар и трудно, скромния тим на АФК Уимбълдън в турнира за Купата на Футболната асоциация в Англия. „Червените“ се наложиха с 2:1, а головете за мърсисайдци отбеляза капитанът Стивън Джерард, който само преди няколко дни обяви, че след края на сезона ще напусне „Анфийлд“. Двубоят се игра пред 4784 зрители на стадион „Кингсмидоу“, което е и нов клубен рекорд за домакините.

Очаквано или не, първата опасност в мача бе пред вратата на Ливърпул. Тя дойде в 11-ата минута след изпълнение на тъч. След разиграването, Акинфенва технично подаде към Тъбс, който пък от своя страна изведе Рибс в наказателното поле. Той напредна и стреля по-диагонала, но топката мина покрай левия страничен стълб на вратата.

Три минути по-късно обаче, мърсисайдци поведоха в резултата. След атака по-дясното крило, Хави Манкийо центрира в наказателното поле, където Стивън Джерард откри головата сметка в мача.

След доброто начало за „червените“ постепенно домакините от Уимбълдън успяха да вземат инициативата в мача, организирайки опасни атаки към Миньоле, който от началото на сезона показва изключително колебливи игри.

В 28-ата минута Уимбълдън стигна до поредната си отлична възможност за гол. След меле в наказателното поле на „червените“ и два последователни удара на Франкомб и Тъбс, топката стигна при Ригс, който отправи страхотен изстрел, но Миньоле показа завиден рефлекс и със сетни сили изби в корнер. Четири минути по-късно отбраната на гостите отново се оказа неподготвена. Този път след грешка на Манкийо, Тъбс се оказа на стрелкова позиция, но ударът му мина покрай вратата.

Нищо обаче не успя да спаси Ливърпул в 36-ата минута. След поредния корнер пред вратата на Миньоле, „червените“ показаха стара слабост и не успяха да изчистят центрираната топка. Първо стражът на гостите не можa да се намеси и се размина с топката, a след това защитниците след него проспаха положението, позволявайки на футболист на домакините да отправи удар с глава. Топката се удари в напречната греда и попадна в Акинфенва, който с лекота се пребори със защитниците пред себе си и прати топката в мрежата.

Веднага след подновяването на играта, домакините имаха златен шанс да направят обрата пълен. След далечен удар на Муур, топката рикошира и излезе в корнер. След подаването Барет стреля, но вездесъщият капитан на Ливърпул Стивън Джерард изби от голлинията.

В 59-ата минута гостите от Ливърпул имаха претенции за дузпа, след като бранителят на Уимбълдън Фулър игра нескопосано и удари топката с ръка при наглед безобидно центрирана топка отдясно. Реферът на мача обаче подмина ситуацията, въпреки претенциите на Джерард за наказателен удар.

Капитанът на „червените“ обаче отново взе нещата в свои ръце в 63-ата минута, когато Джерард се нагърби с изпълнението на пряк свободен удар и прати топката неспасяемо в мрежата на вратаря Джеймс Шеа.

След второто попадение за гостите, „червените“ успокоиха темпото и спокойно разиграваха топката, което не позволи на домакините да организират опасни атаки към Симон Миньоле. Няколко минути преди края на редовното време най-добрата ситуация за мърсисайдци пропиля Лазар Маркович, който се оказа абсолютно сам срещу вратаря на домакините след бърза контраатака, но стреля несериозно и стражът спаси. Веднага след пропуска му, сърбинът бе заменен.

До края Стивън Джерард също пропусна да оформи своя хеттрик, а пропуски направиха още Марио Балотели и Филипе Коутиньо.

В крайна сметка „червените“ успяха да преодолеят скромния тим на Уимбълдън и продължават в следващата фаза на ФА Къп. В 4-ия кръг на надпреварата Ливърпул ще бъде домакин на Болтън Уондърърс.