Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш смята, че победа в неделния финал за Карлинг Къп срещу втородивизионния Кардиф ще спаси сезона за мърсисайдци. Тимът от „Анфийлд“ не е печелил трофей от 6 години насам.

Шотландският специалист, по-известен сред феновете на тима като „крал Кени“, вярва, че успехите срещу Челси и Манчестър Сити в турнира ще помогнат на мърсисайдци на „Уембли“. „Все още имаме огромен шанс да превърнем трудния сезон в относително успешен за нас“, сподели Далглиш. „Стигнахме до финала за Купата на Лигата, ще играем срещу Стоук Сити в 6-ия кръг за ФА Къп, а ни предстоят и важни мачове в първенството. Може да се получи наистина приличен сезон.“

„Когато пристигнах в клуба като футболист, може би бях единствения трансфер през онзи сезон. Попаднах в един наистина успешен клуб, който беше спечелил Висшата лига, бе стигнал до финала за ФА Къп и беше европейски клубен шампион. По онова време стандартите наистина бяха високи“, допълни мениджърът на Ливърпул.

„Не бяхме на същото ниво, когато се върнах като мениджър през миналия сезон. Ще се опитаме отново да стигнем там“, завърши Далглиш.