Слабият сезон на Манчестър Сити до момента изглежда е вбесил клубното ръководство. Планира се масова чистка на звездите през лятото, като само малцина са с гарантирано бъдеще на "Итихад". 

Според вестник "Гардиън", единствените със запазени места и за следващия сезон са Серхио Агуеро, Джо Харт, Венсан Компани, Фернандиньо и Давид Силва. Всички останали са в трансферния списък. 

Това означава, че и лидерът на отбора Яя Туре може да бъде продаден. Към него интерес има от Интер, а според вестника, за правата му ще се търсят 25 млн. евро. Тази сума обаче изглежда непосилна за "нерадзурите". 

Със сигурност си тръгва Джеймс Милнър, който е с изтичащ договор, а Франк Лампард отива в дъщерния отбор на "гражданите" Ню Йорк Сити. Никой от останалите с по-дългосрочни договори няма да бъде пощаден. 

В списъка за продажба са още Бакари Саня, Мартин Демикелис, Самир Насри, Александър Коларов, Хесус Навас, Пабло Сабалета, Един Джеко, Фернандо, Стеван Йоветич и Гаел Клиши. Със събраните пари от тяхната продажба, ще се търсят млади и актуални звезди, тъй като шефовете са уплашени от застаряващия отбор на Сити.