Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини изглежда няма да довърши сезона начело на тима. Или дори и да го направи, след това пътищата му с "гражданите" ще се разделят. Поне такива са информациите, идващи от Англия след провала в Шампионската лига. 

Скъпата селекция на шампиона на Премиършип беше направена за смях в мача с Барселона на "Камп Ноу" снощи. Каталунците отправиха 23 удара към вратата на Джо Харт, но отбелязаха само едно попадение и само блестящата игра на вратаря спаси тима от тежък резил. 

Така единственият турнир, в който Сити остана да се надпреварва до края на сезона, е Премиършип. Но и там отборът едва удържа второто място и шансовете му за защита на титлата са по-скоро теоретични заради доброто представяне на Челси и преднината от шест точки и мач по-малко. 

Затова повечето анализатори очакват съвсем скоро чилиецът да бъде уволнен. Такива мнения изразиха и коментаторите на двубоя в английските медии, начело с легендата на Арсенал Тиери Анри. За пътник Пелегрини е определян и от всички водещи специалисти на медиите на Острова. 

За уволнението му се говори още от началото на годината, но досега мениджърът запазваше поста си точно заради Шампионската лига. Сега изглежда, че няма какво повече да го удържи там.