Сериозна чистка в редиците подготвя мениджърът на Арсенал Арсен Венгер, пишат медиите в Англия днес.

Новината идва само 24 часа, след като собствениците на лондончани бяха остро критикувани за сериозното разминаване между доброто финансово положение на „Емиратс“ и представянето на отбора в първенството.

Тио Уолкът, за който спекулациите в последните месеци не спират заради изтичащия му договор, оглавява списъка с футболисти, които могат да напуснат „артилеристите“ през януари. Маруан Чамак, Андрей Аршавин, Йохан Джору и Себастиен Скилачи са част от останалите скъпоплатени звезди, който ще трябва да си търсят нов отбор ако не през януари, то след края на сезона.

Арсенал и Уолкът все още не успяват да постигнат договорка относно новия договор на футболиста и ако това не се случи до януари, което е твърде малко вероятно, то ръководството на клуба ще е готово да изслуша офертите за нападателя. Ливърпул, Ювентус и Челси следят ситуацията около английския национал.

 

В същото време Чамак е желан от бившия си клуб Бордо, а бразилският Интернасионал също има мераци за мароканския нападател. Проблем за завръщането на Чамак във Франция би била седмичната му заплата, която в момента е в размер на 50 000 паунда. От Бордо са готови да покрият едва половината от тази сума, което би било сериозна пречка за трансфер.

Руският национал Андрей Аршавин пък е следен Фулъм, но не е изключена и възможността нападателят да се завърне в родината си. Джору пъл е следен от италианския Наполи.

През лятото Арсенал напуснаха Мануел Алмуния, Карлос Вела и Хенри Лансбъри, а Никлас Бендтнер, Денилсон и Парк Чу-Йонг бяха отдадени под наем.

Другата новина от Арсенал е, че клубът ще смени доставчика си на спортна екипировка, като от 2014 година, „артилеристите“ ще бъдат обличани от „Адидас“, вместо от американския концерн „Найк“.