Блекбърн отпадна сензационно от турнира за Купата на Англия, след като в третия кръг загуби с 1:4 като домакин от Ковънтри.

Мениджърът на домакините Марк Хюз пусна голяма част от титулярите си в този мач, но това не помогна и Роувърс отпаднаха.

Майкъл Мифсуд откри резултата в 34-та минута, а Елиът Уард удвои преднината на Ковънтри в 64-та минута от дузпа.

В 83-та минута Дале Адебола направи класическа преднината на гостите, след което Дейвид Бентли в 85-та отбеляза почетния гол за Блекбърн. Крайният резултат в срещата оформи Мифсуд в 90-та минута.

Болтън изнендващо отпадна от Шефилд Юнайтед, след като загуби с 0:1 на своя „Рийбок Стейдиъм”. Единственият гол в срещата отбеляза Дейвид Карни в 42-та минута.

Съндърланд загуби с 0:3 от Уигън. Головете за „крилцата” отбелязаха Пол Шарнер в 19-та минута, Пол МакШейн си вкара автогол в 56-та минута и Дейвид Котерил в 56-та минута.

Хъдърсфийлд изхвърли от борбата за трофея Бирмингам, след като го победи с 2:1. Домакините поведоха чрез гол на Бекет в 4-та минута, но гостите изравниха с попадение на Гари О’Конър. С гол Брендън в 81-та минута Хъдърсфийлд стигна до крайния успех.

Преигравания ще има на мачовете:

Чарлтън – Уест Бромич Албиън 1:1

Норич – Бъри 1:1

Суонси – Хавант 1:1

Суиндън – Барнет 1:1

Транмиър – Херефорд 2:2