Представители на групата от заможни фенове на Манчестър Юнайтед – Червените рицари – заявиха, че няма да платят повече пари отколкото е нужно, за да откупят клуба от американските собственици семейство Глейзър.

В неделя демонстрациите срещу „янките” набраха скорост като дори бяха хвърляни димки по време на 10-минутен протест пред директорския вход на „Олд Трафорд”.

Очаква се, Червените рицари да отправят своето предложение към Глейзър до края на този месец, преди началото на Световното в ЮАР. Американските собственици пък продължават да не се поддават на натиска на феновете и твърдят, че нямат никакво намерение да продават клуба.

Според информациите от Острова, миналата седмица „янките” са отхвърлили предложение на стойност 1,5 млрд. лири, отправено от страна на Азиатски консорциум. Според различни слухове обаче, всичко е било инсценирано с цел да се вдигне цената на клуба, информира „Guardian’.

Един от водачите на Червените рицари – банкерът Джим О’Нийл – заяви, че групата няма да извади повече отколкото трябва, за да не се случи така, че Юнайтед да изпадне в още по-големи дългове, отколкото е в момента.