Съндърланд измъкна равенство 1:1 при домакинството си на Арсенал от петия кръг на Премиършип. „Черните котки” стигнаха до изравнителното попадение в срещата в 94-та минута.

Мачът започна равностойно, но Арсенал успя да поведе в резултата в 13-та минута с доста комичен гол. Антон Фърдинанд се опита да изчисти топката, но бе добре пресиран от Фабрегас, в чиито крак се удари кълбото, което прехвърли излезлия напред вратар на Съндърланд Миноле и влетя в мрежата му.

След гола на Фабрегас, футболистите на Съндърланд взеха инициативата и създадоха много опасности до края на първото полувреме пред вратата на Мануел Алмуния, но не успяха да вкарат изравнително попадение.

Франсеск Фабрегас получи контузия в 29-та минута и бе заменен принудително от Томаш Росицки.

Камерунският футболист на Арсенал Алекс Сонг си изпусна нервите в 38-та минута и бе декориран в жълто.

В началото на второто полувреме футболистите на Арсенал имаха надмощие и създадоха две опасности, но те бяха пропуснати от Аршавин и Насри.

„Артилеристите” останаха с човек по-малко, след като Сонг бе изгонен за втори жълт картон в 55-та минута.

Футболистите на Арсенал можеха да си подпечатат победата в 74-та минута, когато Ал-Мухамади събори Насри в наказателното поле на Съндърланд и съдията Фил Дауд даде дузпа в полза на гостите. Росицки стреля от бялата точка, но над напречната греда в аут.

Главният арбитър Фил Дауд даде четириминутно продължение на мача, а то вече изтече, когато Зенден прати топката в наказателното поле на Арсенал, където се получи невероятно разбъркване и топката стигна до Дарън Бент, който отблизо разстреля Алмуния и по този начин донесе равенството за „черните котки”.

Така Арсенал остана на второ място във временното класиране с актив от 11 точки, а Съндърланд е на десета позиция с 6 точки