В мач от 4-я кръг на Премиършип Челси победи с 3:1 като гост Манчестър Сити на стадион „Сити ъф Манчестър”.

Мачът започна много добре за домакините, които в 11-та минута получиха право да изпълнят пряк свободен удар, след като съдията Марк Хоусли свири много спорно нарушение на Рикардо Карвальо срещу Жо. Прекият свободен удар бе изпълнен по чудесен начин от новото попълнение на „гражданите” Робиньо, който прати топката в мрежата на Петър Чех.

В 16-та минута гостите успяха да изравнят, след като Лампард центрира от корнер, след което Джон Тери свали топката с глава към Джо Коул, който не се ориентира добре, но все пак кълбото попадна в Рикардо Карвальо, който с мощен удар отблизо не остави шансове за Джо Харт.

Последва нова опасност пред вратата на домакините, след като Малуда стреля с глава, но топката срещна напречната греда на вратата на Манчестър Сити.

В 53-та минута Малуда подаде на Франк Лампард, който с много хубав и премерен удар прати топката за втори път в мрежата на Манчестър Сити.

Лондончани успяха да отбележат и трети гол в мрежата на „гражданите”, след като в 69-та минута Джо Коул изведе Никола Анелка сам срещу Харт и французинът пусна топката технично покрай вратаря на Сити за 3:1.

В 70-та минута в игра за Челси се появи Дидие Дрогба, като това е първи мач за нападателя през новия сезон, след като се възстановяваше от контузия.

Седем минути по-късно гостите останаха с човек по-малко, след като съдията Марк Хоусли показа директен червен картон на Джон Тери, което е доста спорно решение, като се има предвид, че капитанът на лондончани не бе последен в защита. Бранителят със сигурност ще пропусне дербито срещу Манчестър Юнайтед.

След тази победа Челси излезе на първа позиция във временното класиране с актив от 10 точки и по-добра голова разлика от втория Ливърпул. Манчестър Сити е на пето място с 6 точки.