Челси обърна с 2:1 Фулъм на свой терен в едното от двете лондонски дербита днес и ще посрещне 2010 година на върха в класирането на Висшата лига.

Гостите изненадващо поведоха с 1:0 на Стамфорд Бридж още в четвъртата минута с гол на Золтан Гера, който завърши хубава атаката, в която асистенцията бе на Боби Замора.

След този ранен гол сините, които бяха наблюдавани за първи път на живо от трибуните от Жозе Моуриньо, след като португалецът бе уволнен през 2007 година, пренесоха играта в половината на Фулъм, но не успяха да се разпишат до почивката.

Възпитаниците на Карло Анчелоти изравниха чак в 73-ата минута, когато заминаващия след този двубой на Купата на африканските нации Дидие Дрогба вкара с глава след добро центриране на Бранислав Иванович отдясно. Дрогба се изравни начело при голмайсторите с Джърмейн Дефоу с по 14 попадения.

Само две минути по-късно Саломон Калу проби отдясно и подаде в наказателното поле, където Даниел Стъридж засече и стреля по диагонала, вратарят Марк Шварцер изби, но топката се удари в играещи за първи за Фулъм в Премиършип младок Крис Смолинг и влетя в собствената му мрежа.

В добавеното време Дрогба подаде на Калу и той нацели гредата, с което сложи край на 2009 година за Челси, който на първото място е с пет точки пред имащия мач по-малко Манчестър Юнайтед.


Другите резултати от Висшата лига от понеделник:

Тотнъм – Уест Хем 2:0

Евертън – Бърнли 2:0

Стоук Сити – Бирмингам 0:1

Блекбърн – Съндърленд 2:2