Тотнъм победи с 2:0 у дома Уест Хем и завърши по отличен начин 2009 година. Шпорите имаха инициативата през целия двубой на своя Уайт Харт Лейн и заслужено стигнаха до успеха.

Момчетата на Хари Реднап дръпнаха в резултата в 11-ата минута, когато отдясно Аарън Ленън прелетя край отбраната на чуковете и върна към Лука Модрич. Хърватският плеймейкър бе непокрит на 14 метра от вратата на Робърт Грийн и се разписа с интересна парабола (топката се удари в земята, преди да прехвърли вратаря).

Освен допуснатия гол, в първите 19 минути на срещата Уест Хем направи две принудителни смени, като от състава на Джанфранко Дзола терена напуснаха Скот Паркър и Херита Игунга.

Тотнът материализира игровото си предимство в лондонското дерби в 81-ата минута, когато Джърмейн Дефоу фиксира крайното 2:0 с мощен изстрел, след като Грийн бе спасил първият му удар към вратата.

Това бе 14-и гол за Дефоу за сезона в Премиършип и вече е едноличен лидер при реализаторите, оставяйки на едно попадение зад себе си Дидие Дрогба и Уейн Рууни.

Шпорите се изкачиха на четвърто място във Висшата лига с 37 точки, на пет след водача Челси и ако Астън Вила не победи Ливърпул във вторник, то Тотнъм ще посрещне 2010 година на позиция, даваща право на участие в квалификациите на Шампионската лига.