Челси нямаше никакви проблеми срещу Блекбърн и постигна разгромна победа с 5:0 при домакинството си от десетия кръг на Премиършип.

Домакините поведоха още в 20-та минута, когато Анелка центрира в наказателното поле на Блекбърн към Дидие Дрогба, но Живе в опит да пресече топката я прати неспасяемо във вратата на Пол Робинсън.

До края на първото полувреме футболистите на Челси създадоха още доста опасности пред вратата на Блекбърн, но не успяха да стигнат до отбелязването на втори гол.

Началото на второто полувреме започна повече от обещаващо за Челси, след като в 48-та минута Есиен подаде към Дрогба, който намери на точката на дузпата Лампард и той не сбърка за 2:0.

Само четири минути по-късно в 52-та Есиен препарира Робинсън с удар от около 30 метра.

Натискът на лондончани продължи и Пол Робинсън се наложи да спасява удари на Джо Коул и Никола Анелка.

В 58-та минута Дрогба открадна топката от Нелсън и бранителят на Блекбърн фаулира нападателя на Челси в наказателното поле, а съдията свири дузпа. Лампард бе точен от бялата точка в 59-та минута и по този начин отбеляза своя втори гол в среащата.

Челси стигна до пети гол в срещата в 64-та минута, когато Дрогба отново направи за смях Нелсън и прати топката в мрежата на Робинсън.

До края на срещата футболистите на Челси продължиха да диктуват събитията на терена, но намалиха значително оборотите.

След тази победа Челси излезе начело във временното класиране с актив от 24 точки, а Блекбърн е на петнадесето място с 10 точки.