Шампионатът в Англия стартира с победа на Челси. В двубоя, откриващ новия сезон в Премиършип, „сините” се измъкнаха с попадение в продължението от Хъл Сити, за да триумфират с 2:1 на "Стамфорд Бридж".

Домакините стартираха много по-дейно от своя съперник, но по чисто английски принцип, изненадата дойде още през първото полувреме. Карло Анчелоти и момчетата му бяха попарени с попадение в собствената им врата. Още в 27-та минута на двубоя гостите поведоха в резултата. След рикошет, топката се озова в Стивън Хънт, който успя да вкара първия гол в Премиършип за новия сезон.

Реакцията на Челси обаче не закъсня. В 37-та минута Дидие Дрогба показа защо получава голяма заплата. Нападателят вкара за 1:1 след отлично изпълнение на пряк свободен удар. Веднага след попадението, телевизионните камери показаха собственика на лондончани Роман Абрамович, който се зарадва неистово на попадението. За радост на руския милиардер, той успя да види още едно попадение в самия край на срещата, при това отново дело на Дрогба.

В даденото от съдията продължение, Деко намери с много добър пас котдивореца в наказателното поле, а той от малък ъгъл с премерен удар намери пролука за 2:0.

През второто полувреме Хъл се опита да се противопостави на своя съперник и въпреки опитите да задържи поне точката, това така и не се получи. В крайна сметка, първият успех в първенството бе за Челси, само броени дни, след като „сините” триумфираха и за Къмюнити Шийлд.