Мениджърът на Челси Аврам Грант направи третата си нова покупка, като привлече аржентинския тийнейджър Франко Ди Санто. Мениджърът на „сините” се е съгласил да даде 3.4 милиона паунда за 18-годишния нападател.

Ди Санто има 16 гола в 69 мача за досегашния си клуб Аудакс Италиано от Чили. Той последва на „Стамфорд Бридж” Никола Анелка и Бранислав Иванович и добави още няколко милиона към сметката от 27 милиона паунда, които похарчи Грант до момента.

Аржентинският национал, към когото имаше интерес и от Арсенал, Ливърпул и Манчестър Юнайтед, подписа договор за четири години. Ди Санто отрече да се притеснява от адаптацията към английския начин на живот и заяви, че климатът му допада.

„Харесвам облачно и дъждовно време. Ако искам да успея в тази кариера, трябва да се приспособявам към различни условия на живот. В момента единственото, което знам на английски е „Да”, но се надявам скоро това да се промени.”

Ди Санто може веднага да се включи към първия отбор, тъй като има и италиански паспорт. „За мен е сбъдната мечта да играя редом до Дидие Дрогба, Франк Лампард, Шон Райт-Филипс, Андрий Шевченко и Никола Анелка. Само да седя в съблекалнята до Дрогба ще е невероятно. Ще ги наблюдавам, за да се уча и ще дам максимума от себе си,” завърши младият талант.