Португалският защитник на Челси Рикардо Карвальо вкара единственото попадение при днешната победа с 1:0 над Мидълзбро в среща от Висшата лига на Англия.

Бранителят се разписа още в 5-та минута на мача на стадион "Стамфорд бридж". Гари О'Нийл от Мидълсбро фаулира Михаел Балак в близост до наказателното поле на гостите, Уейн Бридж центрира, а Карвальо повтори познатото упражнение и с глава не остави никакви шансове за вратаря Марк Шварцер.

В края на мача гостите имаха много възможности да изравнят резултата, но на три пъти гредите спасиха отбора на Челси.

В 73-та минута след грешка в отбраната на „сините” от Лондон Афонсо Алвеш се откъсна от защитата на домакините, след което преодоля и излезлия да го пресрещне Кудичини, след което бразилецът стреля от около 22 метра на почти празна врата, но уцели дясната греда на вратата на Челси.

В 82-та минута Даунинг центрира от пряк свободен удар топката в наказателното поле на Челси, след което Алвеш засече топката с глава, но уцели напречната греда, но домакините не се организираха и последва нов удар с глава на Уйтър, но топката отново срещна напречната греда.

Шест минути по-късно Даунинг стреля много опасно, но Кудичини направи блестящо спасяване и по този начин запази вратата си без гол.

След тази победа Челси отново се изкачи на второ място във временното класиране и изостава на пет точки от Манчестър Юнайтед.