Челси ще трябва да плати около 1,5 милиона лири на Жозе Моуриньо, ако португалецът стане мениджър на Манчестър Юнайтед, пише вестник английският вестник Телеграф. Португалецът е фаворит за мениджърския пост на "червените дяволи", на който все още е Луис ван Гаал.

Ако Моуриньо бъде назначен на работа в Юнайтед, ще взима около 6 милиона лири годишно. Португалският специалист подписа нов договор с Челси през лятото за 10 милиона паунда на сезон. Част от разликата между 6 и 10 милиона, възлизаща на 1.5 милиона лири, ще трябва да бъде платена от ръководството на клуба от Западен Лондон.

В момента Жозе Моуриньо продължава да получава заплата от Челси, след като беше уволнен през декември заради слаби резултати. Според контракта между двете страни това ще продължи до момента, в който специалистът си намери нова работа.

Британските медии пишат, че Моуриньо е фаворит да наследи близкия си приятел Ван Гаал начело на Манчестър Юнайтед, който отпадна от Шампионската лига и има сериозни проблеми във вътрешния шампионат през последния месец./БТА