Един от бразилците в състава на Челси вече смени клубната си принадлежност. Халфът Рамирес подписа договора си с китайския Джиангсу и напусна стамфорд Бридж" след пет години и половина там. 

Трансферната сума е 25 млн. паунда. "Сините" продават южноамериканеца на добра печалба, след като го взеха за 18 млн. паунда от португалския Бенфика през лятото на 2010 г. 

За това време той записа над 250 мача във всички турнири и се утвърди като основен футболист, но нямаше как да устоят на подобна изкусителна оферта. Треньор на Джиангсу е бившият играч на Челси Дан Петреску. 

Но с неговото напускане бразилската колония в лондонския клуб няма да намалее. В близките часове се очаква официално да бъде потвърден трансферът на Алешандре Пато от Коринтианс под наем до края на сезона. 

Нападателят вече е в Лондон, като се очаква да мине медицински прегледи в късния следобед. Ако всичко при тях е наред, както се очаква, официалното му представяне би трябвало да е факт още тази вечер или най-късно в четвъртък сутринта.