Президентът на Челси Питър Кениън заяви, че Михаел Балак не се продава и ще остане в Лондон въпреки опитите на Реал Мадрид да го привлече на „Сантяго Бернабеу”.

Старши треньорът на „белия балет” Бернд Шустер публично обяви, че германският халф ще пасне перфектно на стила на игра на испанците. Според наставника фактът, че „сините” не са картотекирали Балак за Шампионската лига, говори красноречиво за наближаващия край на кариерата му в Челси.

„Решихме да оставим Михаел извън групата от медицинска гледна точка. Така е по-добре за футболиста, а и за отбора. В европейския турнир Челси ще разполага само със здрави играчи. Искаме Балак да бъде напълно възстановен от контузията си и чак тогава ще го пуснем в игра. Всичките предположения, че смятаме да се разделим с него през януари, са лъжа”, категоричен бе босът на английския клуб.

На същото мнение бе и мениджърът Жозе Моуриньо. „Мога да ви гарантирам едно нещо. Нито един футболист на Челси няма да играе в Реал през януари. Можете да бъдете сигурни”, заяви треньорът на „сините” от Лондон.