„Човек не може да се страхува от нещо, което не помни”, така вратарят на Челси Петер Чех отговори на въпрос в интервю за „Билд”, страхува ли се от контузии на главата. Стражът на „сините” от Лондон и на чешкия национален отбор играе със специална каска, тъй като през октомври контузи тежко главата си по време на мач срещу Рединг. „Не знам нищо за двубоя през октомври. Днес играя футбол така, като че ли нищо не се е случило. Само че нося каска. Тя ме пази, но пази и нападателите”, каза Чех.

Той заяви, че Чехия не се страхува от германският национален отбор. Двата тима излизат един срещу друг в събота в евроквалификационна среща. „Със сигурност вашият отбор е в добра форма както нас. Ние искаме непременно да спечелим, за да се класираме възможно най-бързо за Европейското. Германия е токова важна за нас, колкото Кипър. И от двата отбора ни трябват три точки”. Чех е доволен, че Клозе няма да играе в събота. „Но всъщност ми е все едно, кой ще се появи пред мен, дали ще е Роналдиньо или някой друг. Трябва само да спасявам топките”, каза стражът на чехите.

„Добре е, че познавам Михаел Балак от тренировките. Винаги знам, какво мисли. Знам и немски. А винаги, когато в мач на Челси на него му липсва някоя английска дума му помагам. Мисля да го поканя на обяд в Прага, той е добър човек”, заяви Чех.

Вратарят на Челси се опитва да събере в едно качествата на Шмайхел, Ван дер Саар, Буфон и Оливер Кан. „Леман е по-различен тип от мен. Той е добър вратар в Арсенал също. Показал ми е, че човек може да се развива винаги, дори когато е на възраст.