Вратарят на Челси Петер Чех заяви, че тежката контузия на главата, която получи през октомври по време на мача срещу Рединг, го е накарала да се радва на всеки един момент, прекаран на терена. 24-ят страж все още носи каска, която предпазва главата му, но е получил едва 5 гола в 11 срещи, откакто се върна в игра на 20 януари.

„Вече вярвам, че е много хубаво, когато имаш шанс да си на терена”, заяви Чех пред „Дейли рекърд”. „Понякога, когато си играл много време, мотивацията не е винаги голяма. Но аз съм изключително щастлив, когато играя, по всяко време и във всеки мач. Работих много упорито, за да се върна. Радвам се, че всичко с отбора е наред и че аз успявам да помагам”, сподели чешкият национал. Той заяви, че е по-гладен за успехи, отколкото е бил преди контузията.

„Ние достигнахме до полуфиналите на Шампионската лига преди две години и се надявам, че тази година ще стигнем по-далеч. Най-важното нещо е да преминем и следващия етап на турнира. Дори да не играем добре, а да се класираме за полуфиналите, пак ме устройва. Все пак това, което има значение е квалификацията”, коментира Чех.