Вратарят на Арсенал Петер Чех е уверен в силите на тима да се бори за титлата. Той смята, че хората, които в момента са в лазарета ще са много важни в битката за първото място и спечелването на титлата.

Арсенал победи един от кандидатите за титлата - Манчестър Сити с 2:1 и продължава преследването на лидера Лестър, заемайки второто място в класирането.

В момента в лазарета на "артилеристите" са Уилшър, Касорла, Уелбек, Росицки, Коклен и Алексис Санчес. Чех е убеден, че завръщането на тези футболисти ще направи Арсенал още по-конкурентноспособен в битката за първото място.

"Нашият състав е много силен и когато всички са здрави, треньорът ще може да променя схемата на игра, разчитайки на различни футболисти. Това ще е нашето предимство пред останалите отбори", заяви Чех.

"Не всичко е гладко, както ни се искаше на нас. Няма как да се преборим с травмите, те са част от играта, но показахме, че и травмите не могат да ни спрат да побеждаваме", коментира Чех, а Арсенал има само 1 поражение в последните 11 мача.

"Уверен съм, че всички футболисти ще ни носят полза, след като бъдат възстановени. Сезонът е дълъг и всичко може да се случи. Ако поддържаме това темпо до март-април то имаме голям шанс да станем шампиони", каза още вратарят на Арсенал.