Мароканският национал Маруан Чамак ще се присъедини към Арсенал със свободен трансфер от Бордо на 16 май. Това разкри самият футболист, и добави, че е отхвърлил предложения от Ливърпул и Тотнъм. 26-годишният Чамак призна, че е взел решение да премине на „Емирейтс” още през февруари, след като миналото лято отказа на Арсен Венгер и изпълни докрай договора си.

„Направих своя избор още през февруари,” каза той пред L'Equipe. „Имаше оферти от Ливърпул, Тотнъм и дори Русия. Руските предложения бяха в пъти по-големи от английските, но аз искам да играя в Премиършип. Поех риск да играя до края на договора си в Бордо, но никога не съм се скатавал. Винаги съм се раздавал на 100%”.

„Последните ми мачове с екипа на Бордо ще са много емоционални, но аз търся нови предизвикателства. В Бордо бях детето на отбора. В Лондон вече няма да съм дете. Пораснал съм, имам какво да доказвам, и съм мотивиран да го сторя,” обясни Чамак.

Той признава, че „се чувства странно” да напусне Бордо – единственият клуб, в който някога е играл, след излизането си от детско-юношеската академия на тима през 2002.