Нападателят на Арсенал Маруан Чамак се надява да запълни празнината в атаката на тима, която ще остави евентуалното напускане на Робин ван Перси.

Бъдещето на холандския национал изглежда по всяка вероятност ще продължи далеч от „Емирейтс“, след като 28-годишният голаджия отказа да подпише нов договор с „артилеристите“. Няколко клуба тежка битка за Ван Перси, като последната оферта за него дойде от Манчестър Юнайтед. Преди това Манчестър Сити и Ювентус опитаха късмета си, но и техните предложения не удовлетвориха Арсенал.

„Ако остана в Арсенал, ще дам най-доброто от себе си в името на отбора“, заяви по този повод Чамак, който също се очаква да напусне „топчиите“, но поради различни причини. Мароканецът стартира добре кариерата си на „Емирейтс“, но след това последва бърз спад във формата му, който ограничи игровите му минути до минимум. „Миналият сезон беше труден. Ние играехме в схема със само един нападател и този нападател беше най-добрият в Европа. Нямаше какво да направя по въпроса.“

„Бях тъжен защото мислех, че можех да играя повече, но във футбола е така. Понякога просто нямаш шанс. Надявам се, че през този сезон ще прекарам повече време на терена. Все още не съм разговарял с мениджъра, но и това ще стане скоро“, продължи 28-годишният нападател.

„В първите си 6 месеца тук записах доста мачове, но след това те драстично намаляха. Сега се надявам този сезон да бъде по-добър за мен и за клуба. Да, нуждая се от увереност, но за да бъда уверен, трябва да играя повече. Искам да остана тук и съм концентриран изцяло върху това“, завърши Чамак.