Последният в класирането на Премиършип Бърнли беше на крачка да поднесе голямата изненада на 10-ия кръг на английския шампионат. Новаците удържаха 0:0 на Арсенал в Лондон до тази минута, но след това рухнаха и получиха три безответни гола. 

За пореден път Алексис Санчес беше героят за "артилеристите", след като наниза поредните си два гола. Друго ново попълнение - Калъм Чеймбърс - се отличи с гол и асистенция за трудния успех. 

Всички по-интересни положения преди почивката бяха на сметката на "топчиите", но гол при тях не падна. Дани Уелбек, Санти Касорла и Алексис Санчес на три пъти не можаха да пронижат стража на гостите. 

Канонадата пред вратата на Бърнли продължи и след почивката, но Санти Касорла и Дани Уелбек не бяха точни. И така нещата вървяха изнервящо за Арсенал до заветната 70-та минута, в която най-после статуквото беше нарушено. 

Тогава Калъм Чеймбърс центрира страхотно, Алексис Санчес се извиси и с глава вкара за първи път. А само две минути след това всичко вече беше решено. Дани Уелбек пропусна тогава, но Калъм Чеймбърс се оказа на точната позиция да реализира за втори път. 

До края оборотите паднаха значително, но домакините все пак имаха още няколко шанса, които бяха пропуснати от Тио Уолкът и Аарън Рамзи. Но време за трети гол имаше. Той падна в първата минута на продължението, като отново Санчес беше точен след асистенция на Киърън Гибс и оформи крайното 3:0. 

Така Арсенал временно се изкачи на четвъртата позиция със 17 точки, колкото има и третият Манчестър Сити. Бърнли продължава да е на дъното само с четири точки и продължава да няма победа от началото на сезона. 

Резултатите от съботните мачове в Премиършип:

Нюкасъл - Ливърпул 1:0

Челси - КПР 2:1

Арсенал - Бърнли 3:0

Евертън - Суонзи 0:0

Стоук Сити - Уест Хем 2:2

Лестър - Уест Бромич 0:1

Хъл Сити - Саутхемптън 0:1