Челси записа поредни важни три точки в борбата за титлата в Англия. "Сините" взеха лондонското дерби с Куинс Парк Рейнджърс на своя стадион с 2:1, но успехът им не дойде никак лесно. 

Сеск Фабрегас даде преднина на лидерите в елита с попадение преди почивката, но в началото на втората част Чарли Остин изравни. Момчетата на Жозе Моуриньо имаха нужда от дузпа, реализирана от Еден Азар, за да вземат успеха четвърт час преди края. 

Мачът започна под натиска на домакините, но Оскар и Бранислав Иванович не успяха да открият резултата. Те натискаха преди почивката и стигнаха до търсения гол в 32-та минута. Тогава точен беше Оскар. 

В тази ситуация Сеск Фабрегас направи страхотен пробив, излезе на хубава позиция, но предпочете да подаде към бразилеца и той с прецизен шут не остави шансове на вратаря на КПР за 1:0. 

Това сякаш успокои домакините, които доста аристократично пропиляха няколко положения в началото на втората част. Вилиан, Луис Филипе и Еден Азар не бяха точни и бяха наказани за това в 62-та минута. 

Тогава след продължителна атака на Рейнджърс се стигна до удар на Лерой Фер от границите на наказателното поле, Чарли Остин с пета отклони топката малко пред Тибо Куртоа и белгиецът нямаше как да реагира - 1:1. 

Домакините се хвърлиха да търсят ново повеждане и направиха няколко пропуска чрез Еден Азар. Все пак така важният гол падна в 75-та минута. Тогава Маурисио Исла направи груб фаул в наказателното поле и реферът даде дузпа, от която Азар не сбърка и вкара за 2:1. 

До края Андре Шюрле и Джон Тери не успяха да вкарат трети гол и да успокоят тима си до последните минути. Но преднината се оказа достатъчна за победата на Челси и "сините" остават на върха с 26 точки, доста пред преследвачите си. КПР пък остава в зоната на изпадащите със 7 точки и ще се надява на по-добри дни занапред.