Заместникът на Джанфранко Дзола в Уест Хем, който и да бъде той, ще прибира заплата, в пъти по-малка от тази на италианеца. Причината – изпадането на лондончани от Висшата лига ще доведе до сериозен финансов отлив. Босът на „чуковете” Дейвид Съливан е сложил таван от 4000 паунда на седмица за наследника на Дзола.

Настоящият мениджър прибира по 1.8 милиона паунда на година, но бъдещият ще взима по максимум 200 хиляди, което ще е една от най-ниските заплати в Чемпиъншип.

„Отпадането от Висшата лига ще ни хвърли във финансова криза, и собствениците няма да задържат никого, нито играч, нито треньор, със заплатите, които получават сега,” разкри източник от Уест Хем. „Не забравяйте, че играем срещу Донкастър и Скънторп, не срещу Ман Юнайтед или Челси.”

Алън Пардю може да се завърне в клуба, след като го води и преди няколко години. Тогава Пардю изведе Уест Хем до промоция в елита, затова шефовете отново може да прибягнат до услугите му. Иън Холоуей е друг от кандидатите за поста на Дзола, който надали ще остане в Лондон, дори тимът да се спаси.

Уест Хем все още е над чертата, но е само на три точки пред Хъл Сити, и четири пред Бърнли.