Дали Жозе Моуриньо ще поеме Реал Мадрид зависи от представянето на „белия балет“ под ръководството на Рафа Бенитес, твърди Daily Express.

Според изданието Специалния може да поеме Кралския клуб, но само при условие, че настоящият наставник на клуба Бенитес не постигне някакво отличие през настоящата кампания.

Както е известно, на Острова се говори, че Моуриньо може да бъде уволнен от настоящия си тим Челси. От началото на кампанията във Висшата лига, шампионите са доста колебливи в изявите си, като вече записаха цели 6 поражения. Съставът от „Стамфорд Бридж“ се намира на незавидното 15-о място след 11 кръга, а само преди ден регистрира поражение от Ливърпул с 1:3, след като първоначално поведе.

В Реал чакат уволенението на Моуриньо

Съгласно информацията на Daily Express, босът на Реал Мадрид Флорентино Перес следи изкъсо ситуацията около португалския специалист. Запознати казват, че според Перес Моу има място на „Сантиаго Бернабеу“ и може да постигне успехи, макар че преди няколко години двете страни се разделиха.

Моуриньо е сигурен пътник, категорични са букмейкърите

Същевременно, след появилите се коментари в тази насока, медиите в Испания не пропуснаха да отбележат, че Бенитес, който наследи Карло Анчелоти, далеч не е бил първа опция за треньор на Реал. Твърди се, че Перес се е спрял на него, след като е станало ясно, че немският национален селекционер Йоаким Льов няма да приеме оферта.