Временният наставник на Тотнъм Тим Шърууд описа отпадането на своя тим от Купата на Лигата в четвъртфиналите като огромно разочарование.

Двубоят бе първи за специалиста след уволнението на Андре Вилаш-Боаш, а „шпорите“ допуснаха пълен обрат до 1:2, след като бяха повели в резултата благодарение на попадението в 23-ата минута на Емануел Адебайор.

С голове на Мат Джарвис и Модибо Майга в заключителните десет минути на срещата „чуковете“ обаче успяха да се наредят сред топ 4 в турнира за първи път от 1966 година, където ще чакат за евентуален съперник някой измежду Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Съндърланд.

„Аз съм много разочарован“, коментира Шърууд. „Те успяха да ни пробият и това беше. А започнахме мача толкова добре.“

„Според мен контролирахме неговото развитие. Уест Хем обаче се запъна и започна да ни обстрелва и ни хвана на контраатака.“

Неприятните новини за Тотнъм пък се увеличиха с още една, тъй като Младата звезда Андрос Таунсенд напусна мача с принудителна смяна в 73-ата минута и ще отсъства в обозримото бъдеще. „Това е огромно разочарование за него и за всички нас“, каза Шърууд, който по всяка вероятност няма да бъде ангажиран за постоянно.