Отборът на Бристол Сити постигна минимална победа с 1:0 при гостуването на Кардиф от 16-тия кръг на Чемпиъншип. Единственото попадение в двубоя беше реализирано от Джош Браунхил в 67-та минута. 

През първата част на срещата головете положения и пред двете врати бяха твърде малко. В 24-та минута гостите имаха най-доброто си положение за първото полувреме, след като Томи Роу намери Калъм О'Дауда на границата на наказателното поле, но ударът на последния мина над вратата на Нийл Етеридж. 

"Сините птици" отговориха с шанс в 37-та минута. Джуниър Хойлет намери известно просранство за шут от около 25 метра и успя да оцели горната греда на вратата на Бристол. 

В началото на втората част гредата на вратата на гостите отново беше нацелена. Този път Леандро Бакуна опита късмета си от границата на наказателното поле, но и той нямаше късмет да вкара. 

От това се възползваха момчетата на Лий Джонсън, за да грабнат победата в 67-та минута. Халфът Джош Браунхил успя да намери пространство от около 25 метра и пласира мощен шут в горния десен ъгъл на Етеридж, който нямаше как да се намеси. Това в крайна сметка се оказа и единственото попадение в срещата. 

По този начин Бристол събра 28 точки след 16 мача, за да заема 6-та позиция в класирането. Кардиф, от своя страна, остана на 14-та позиция с 21 пункта.